Tacos med oksekød, spidskål og rødløg

Tacos med hakket oksekød og nachos

De lækreste hjemmebagte tortillas med hakket oksekød, spidskål og rødløg. Wow!

Ingredienser

Opskriften er afmålt til 2 personer (5 tortillas).

Tortillas

  • 200g Masa Harina
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 40 gram smør
  • 2,5 dl varmt vand

Fyld

Spidskål

Råmarineret Rødløg

  • 1/2 rødløg
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk sukker
  • Salt og peber

Topping

Fremgangsmåde

Tortillas

Bland Masa Harina, bagepulver og salt og smuldr smør i en skål. Tilsæt varmt vand lidt af gangen og ælt sammen. Lad være med at arbejde for meget med dejen, den skal blot samle sig. Dejen skal akkurat hænge sammen og være til at holde ved uden at klistre.

​Form nu kugler af 4 cm i diameter, eller 35 gram, og lad dem hvile i 10 minutter. Varm en pande op og lav tortillaerne én ad gangen: Placér en dejkugle i din tortilla presse og pres en tortillas til dejen kommer ud til kanten af pressen. 

Bag tortillaen på panden i ca 30 sekunder på hver side, til dejen er bagt og er begyndt at tage farve hist og her.

Fyld

Hak først den halve Ancho Chili fint. Steg dernæst hakket oksekød på panden med hakket Ancho Chili, Mexikansk Oregano, paprika og salt.

Spidskål

Hak Hibiscus Blomster meget fint. Skær næst spidskålen i meget fine skiver. Brug gerne et mandolinjern – jo finere desto bedre. Bland kålen med lidt olie hakkede Hibiscus Blomster og lidt salt og peber. Lad kålen stå og trække en halv times tid.

Hibiscus Blomster

Råmarineret Rødløg

Skær et rødløg i halv, og dernæst i meget fine skiver – igen kan du med fordel bruge et mandolinjern. Bland rødløgsskiverne med eddike, sukker, salt og peber, og lad dem trække en halv times tid.

Byg dine tacos

Skær avocado og lime i både.

Byg nu dine tacos med først stegt kød, dernæst spidskål og rødløg. Tilføj en halv teskefuld Chipotle Mayonnaise på toppen og pynt med en avocado- og limebåd. Servér dine tacos med hjemmelavede nachos og en god skefuld Chipotle Salsa som dipping.

Velbekomme!