Hjemmebagte Tortillas af Masa Harina

Majstortillas af masa harina er noget af det nemmeste og mest autentiske mexicanske mad du kan lave.

Ingredienser

Til 10-12 tortillas:

Fremgangsmåde

I en skål med Masa Harina hælder du langsomt det varme vand i, mens du rører rundt med fingrene og ælter  sammen. Lad være med at arbejde for meget med dejen, den skal blot samle sig. Dejen skal akkurat hænge sammen og være til at holde ved uden at klistre. Masa Harina tører hurtigt ind, så det er vigtigt at du dækker dejen til med et vådt viskestykke.

​Form nu kugler af 4 cm i diameter, eller 35 gram, og lad dem hvile i 10 minutter. Varm en pande op og lav tortillaerne én ad gangen: Placér en dejkugle i din tortilla presse og pres en tortillas til dejen kommer ud til kanten af pressen.  

Bag tortillaen på panden i ca 30 sekunder på hver side, til dejen er bagt og er begyndt at tage farve hist og her.

Læg de færdige tortillas i en bunke i brødkurv med et viskestykke om sig, så de holdes lune og bløde.

Velbekomme!