Fragt fra 25 kr til hele Danmark - Fri fragt over 400 kr

Mexicanske Tortillas

Masa harina tortillas

Mexicanske majstortillas af masa harina mel er noget af det nemmeste og mest autentiske mexicanske mad man kan lave.

Ingredienser

Til 10-12 tortillas:

Fremgangsmåde

Gør din tortilla presse klar ved at klippe en stor frysepose ud, således at du har to dele plastic som kan være på hver side af dejen. Plasticstykkerne kan klippes runde så det passer til pressen - husk at de skal dække hele pressen.

I en stor skål med melen i hælder du langsomt det varme vand i, mens du rører rundt med fingrene. Når alt vandet er hældt i ælter du videre til dejen er jævn - det tager ca. 3-5 minutter. Dejen skal være blød, men skal ikke hænge ved. Masa Harina tører hurtigt ind, så det er vigtigt at du dækker dejen til med et vådt viskestykke.

Tag nu en kraftig stegepande fx i støbejern og tænd blusset under den så den bliver moderat varm.

Tag derefter en klump dej på ca. 50-60 gram og rul den til en kugle, læg det ene stykke plastic i midten af pressen, læg dejkuglen på midten af plasticcen og læg det andet stykke over, så dejkuglen ligger mellem dem. Pres pressen sammen så du laver din tortilla. Pas på ikke at presse håndtaget for hårdt ned, da din taco så bliver for tynd.
Vend din tortilla rundt, og giv den et ekstra pres så den er ens på begge sider.

Pil nu tortillaen ud af plasticcen, en side af gangen, og læg den på den tøre pande. Hold øje med kanterne - de skal efter 15-25 sekunder begynde at se tøre ud. Hvis du giver for meget varme her bliver tortillaen ikke færdi indeni før den er brændt. Vend nu tortillaen, og giv den omkring 1-2 minutter på den anden side indtil den begynder at få brune pletter på siden mod panden. Vend den igen, og giv den samme behandling på den side der først var på panden.

Læg de færdige tortillas i en bunke i brødkurv med et viskestykke om sig, så de holdes lune og bløde.